lunes, 10 de octubre de 2011

Primera setmana

Setmana del 3 al 7 d'octubre

Aquesta setmana a bases didàctiques i disseny curricular vam estar donant l’entorn d’aprenentatge que tenim avui en dia, és a dir, les eines de les que disposem per aprendre. Tenim dos tipus:
·         El món presencial, el qual té coses a favor, com poder mantenir una conversa amb una persona cara a cara i aprendre dels seus gestos i comportaments, poder escoltar música exposant el nostres sentiments i aprenent d’ella i en contra, com no tenir sempre la informació que volem ja que a vegades els llibres no disposen d’ella. En aquest món es troben:
-          Les enciclopèdies.                                  
-          El mestre.
-          Les revistes.
-          Els diaris (premsa).
-          La música.
-          La televisió.
-          La radio.
-          Els companys de classe.
-          La família.
-          Els llibres.
-          Els amics.
-          La pissarra i el guix.
-          La barra del bar.
-          Les llibretes i els bolígrafs.



He posat aquesta imatge per  a que reflecteixi que l’educació no només es pot impartir amb el món presencial, que avui en dia el món virtual ens ajuda i ens ensenya moltes coses, però que tampoc podem oblidar-nos d’ell perquè és una peça essencial en la nostra vida.


·         El món virtual també trobem coses a favor, com tenir un accés ràpid a una gran diversitat d’informació, poder crear diferents documents amb fotos, música i més característiques i relacionar-nos amb els demès per intercanviar opinions de tot tipus i coses en contra, com no poder tenir present a la persona amb la que estem parlant i que les xarxes socials avui en dia estan en el seu moment dolç, però arribarà un moment en el que aquet moment desaparegui. En aquest món es troben:
-          Eines d’accés a la informació:
Cercadors (google)
Viquipédia
Bases de dades               
Premsa digital
Diccionaris
Youtube
Blocs
Fòrums
-          Eines de creació d’informació:
Word
Open Office
Excel
Paint                                                                   
Power Point                                
Photoshop                       
Movie Maker
CMapTools
-          Eines de relació amb els demès:
*De relació social:
Tuenti
Facebook
Messenger                      
Twitter
Skype
*De compartir enllaços:
Fòrums
*De compartir objectes:

La conclusió a la qual volem arribar es que els mestres d’avui en dia surtin amb un aprenentatge suficientment alt en el tema del món virtual, per canviar el tipus d’educació que es dona en aquest moment. Per ensenyar als nens amb totes les eines que tenim, tant en el món presencial com en el món virtual, y que l’ensenyança sigui diferent a la que ha existit fins ara.

Perquè lo que volem es formar a la persona, no instruir-la. Volem escoles, professor i alumnes de segle XXI, no escoles del segle XIX, professor del segle XX i alumnes del segle XXI. Per això entre tots tenim que lluitar per canviar la forma de ensenyar als nostres futurs alumnes, es clar, que no ho podem fer de un dia per a un altre, però si poc a poc i entre tots. 


Una frase que m’ha cridat l’atenció en el llibre Va de mestres de Jaume Cela Ollé i Juli Palou Sangrà, per la veritat que té, és “ El que heu de fer a les escoles és que els nens aprenguin a utilitzar ben aviat els ordinadors, perquè el món va irremeiablement cap aquí, perquè aquest és el futur, perquè no podem quedar enrere en la cursa de saber utilitzar les noves tecnologies” . Aquesta frase representa l’essencial que és el món virtual i que sense ell no avançarem en el àmbit educatiu. Es clar que no ens podem oblidar del món presencial, però tampoc del virtual, és a dir tenim que compaginar els dos mons. 


     

No hay comentarios:

Publicar un comentario